Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τεχνητή «αισιοδοξία» και πόλωση

Κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας και αντιστροφής της καθοδικής πορείας επιχειρεί να δημιουργήσει το κυβερνητικό επιτελείο λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις ευρωκάλπες, δίχως ταυτόχρονα να «υποστέλλει» τη σημαία της αντιλαϊκής επίθεσης.

Το κυβερνητικό επιτελείο εξαντλεί όλα τα μέσα για να ανεβάσει την περιβόητη συσπείρωση της εκλογικής βάσης, αλλά τα αποτελέσματα της επικοινωνιακής τακτικής μέχρι τώρα είναι μάλλον πενιχρά, όπως τουλάχιστον εμφανίζεται από τις δημοσκοπήσεις.

Τον "αέρα" της αισιοδοξίας και της νίκης προσπάθησαν να περάσουν τα κορυφαία στελέχη μετά τη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής χτες στη Ρηγίλλης. Ο Λ. Ζαγορίτης δήλωσε ότι στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές θα υπάρχει κλιμάκωση της προεκλογικής καμπάνιας τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο, ήδη ξεκίνησε χτες το τρίτο μέρος των διαφημιστικών μηνυμάτων, όσο και με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις σήμερα και την Παρασκευή, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, με ομιλητή τον Κ. Καραμανλή. «Τις επόμενες ημέρες η συσπείρωση των Νεοδημοκρατών θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη και βεβαίως το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Μαρ. Γιαννάκου, εκτίμησε ότι «η αποχή θα είναι μικρότερη από όσο θα ήθελαν ορισμένοι». «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι», πρόσθεσε, «η συσπείρωση έχει αυξηθεί, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις».

Ταυτόχρονα, βέβαια, τα στελέχη της ΝΔ φροντίζουν να ρίχνουν διαρκώς λάδι στη φωτιά της δικομματικής πόλωσης. «Ολοι οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι καταγράφεται μια αύξηση της συσπείρωσης της ΝΔ και αυτό δημιούργησε πανικό στο ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να επαναφέρει την "ατζέντα" σε θέματα που δηλητηριάζουν τον πολιτικό διάλογο και την πολιτική ζωή», είπε από την πλευρά του ο Β. Μεϊμαράκης. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πρ. Παυλόπουλος αποφάνθηκε πως «η καλύτερη απόδειξη ότι ο προεκλογικός αγώνας πηγαίνει καλά είναι ότι το ΠΑΣΟΚ άρχισε τη λασπολογία και την παραπληροφόρηση».

Την ίδια στιγμή τα κυβερνητικά στελέχη επιστρατεύουν διάφορα «επιχειρήματα» για να αναδείξουν την κρισιμότητα των ευρωεκλογών, με δεδομένη τη θέση ότι σε αυτές δεν κρίνεται η κυβέρνηση. Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στα Τρίκαλα ανέφερε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί η στρατηγική μας και κυρίως ποιος θα έχει την πρωτοβουλία των εξελίξεων στο επόμενο διάστημα».

Την εκτίμηση ότι «το κλίμα αλλάζει και από την περασμένη βδομάδα μειώνεται η δημοσκοπική ψαλίδα», εξέφρασε ο Γ. Τραγάκης, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα τις «δύο σημαντικές δεξαμενές ψήφων» από τις οποίες επιδιώκει να αντλήσει ψήφους: «Πρώτον, από τη συσπείρωσή μας, διότι είναι αδιανόητο ένα κόμμα εξουσίας, σαν την ΝΔ, να έχει συσπείρωση 65%. Η δεύτερη δεξαμενή, είναι η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος» η οποία, όπως διευκρίνισε επικαλούμενος ποιοτική έρευνα, κατά 52% προέρχεται από τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ